OSTD Eğitici Eğitiminin Verilmesi Çalıştayı ve Pilot Okullardaki Saha Çalışmaları Tamamlandı

03.11.2018 149

Okul ve Sınıf Tabanlı Değerlendirmeye Dayalı Öğretmen Kapasitesinin Güçlendirilmesi Çalışması (OSTD) kapsamında Eğitici Eğitiminin Verilmesi Çalıştayı ve OSTD Etki Değerlendirmesi Saha Çalışması basamakları tamamlandı.

03-07 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşen Eğitici Eğitiminin Verilmesi Çalıştayı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ArGe Projeler Daire Başkanlığı) personeli, öğretmen ve akademisyenlerin işbirliğinde gerçekleşti. Çalıştayda pilot illerde belirlenen ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine okul ve sınıf tabanlı değerlendirmeye dayalı eğitim süreci aktarıldı. Eğitime katılan öğretmenler 10-14 Eylül 2018 tarihlerinde aldıkları eğitimi kendi okullarındaki zümreleriyle paylaştı. Bu süreç ÖDSGM personeli tarafından takip edilerek raporlaştırıldı.

 

Sürecin bir sonraki basamağı olan saha çalışmasına dayalı etki değerlendirmesi 22 Ekim-02 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu süreçte akademisyen ve ÖDSGM personeli beş pilot ilde örneklem dâhilinde belirlenen okulları ziyaret ederek ders gözlemleri ve odak grup mülakatları gerçekleştirdiler. Biçimlendirici değerlendirme etkinlik örnekleri materyalleri de hazırlayan branş ve ilkokul öğretmenleri etkinlik örneklerini akademisyenlerle paylaşıldı.

 

Kaynak: http://odsgm.meb.gov.tr/www/ostdegiticiegitimininverilmesicalistayivepilotokullardakisahacalismalaritamamlandi/icerik/359