Okulumuzda Diyabet Eğitimi

Öğrencilerimize  öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza, ´diyabet´ konulu seminer vererek diyabet hastalığı konusunda bilinçlenmelerini sağlamayı amaçladık.

01.12.2016 279

Okulda diyabet programı kapsamında hazırlanan standart eğitim materyalleri kullanılarak okulumuzda; öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve çalışanlarımıza yönelik  "Çocuklarda Diyabet, Çocuklarda Şişmanlık ve Sağlıklı Beslenme" konularında eğitim semineri verildi.Diyabet ve Obezite konulu eğitim filmleri izlettirildi.

Verilen eğitimde öncelikle diyabetin ne olduğu diyabete yol açan nedenler tanıtıldı. Özellikle günümüzde yaygınlaşan çocuklarda diyabete dikkat çekildi. Diyabetten korunma yolları tanıtıldı. Dengeli beslenme ve düzenli spor yapmanın bu konudaki önemine değinildi.

Okulumuz rehberlik öğretmeni Sema KULOĞLU tarafından hazırlanan el bröşürleri öğretmenlerimize dağıtıldı.Okulumuz rehberlik servisine bu güzel çalışmlarından dolayı teşekkür ediyoruz.