OKULUMUZA AİT SÜREKLİ DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA RAPORUMUZ

OKULUMUZA AİT SÜREKLİ DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ ÇALIŞMA RAPORUMUZ

29.03.2019 260

Okulumuzda sene başında sürekli devamsız olan 92 öğrencimiz vardı. Bu öğrencilerimizle ilgili olarak öncelikle alan taraması yapılmış ve mahalle muhtarımız aracılığıyla bu öğrencilerin velilerine ve adreslerine ulaşılmaya çalışılmıştır.

            Ulaşabildiğimiz velilerle yaptığımız görüşmeler sonucunda kayıt bölgemizde olan 21öğrencimizin  okula devamı sağlanmıştır. Bizde kayıtlı olan ancak taşınmış olan 17 velimize de telefonla ulaşılarak taşındıkları adresteki okullara nakillerini aldırmaları gerektiği söylenmiş ve dolaylı da olsa  okula devamları sağlanmıştır. Büşra AVUL ve Nurullah KARAKEÇİLİ isimli 2 öğrencimizin vefat ettiği öğrenilmiştir. Devamı sağlanamayan 7 öğrencimiz zorunlu öğrenim çağını doldurmuş olduğundan  öğrenim çağı dışına çıkarılmıştır. Velisiyle iletişime geçilip görüşülen 7 öğrencimizin kaydı, yaşı küçük olduğundan veli dilekçesiyle 1 yıl erteletilmiştir. 8 öğrencimizin zihinsel veya bedensel engelli oldukları için okula gönderilemediği öğrenilmiş olup RAM'a yönlendirilmişlerdir. 2 öğrencimizin ise başka bir kimlikle bulundukları adreslerdeki okullara devam ettikleri öğrenilmiştir. Mehmet fatih YİGİRER, Ali KARACAN, Nuriye POLAT, Veysel ÇEKTİM, Muzaffer ÖLMEZ ve Zehra DEMİRDAL isimli 6 öğrencimizin velisiyle görüşülerek birkaç gün okula devamları sağlanmış. Ancak daha sonra okula uyum sağlayamadıkları için okula gelmedikleri öğrenilmiştir. Tekrar tekrar velilerle iletişime geçilerek okula devam etmeleri gerektiği söylenmesine rağmen bu öğrencilerin okula devamları sağlanamamıştır. 4.sınıfa giden Zeynep MODANLI ve Mekiye ÇAPUT ile 3.sınıfa giden Betül DEMİR isimli 3 öğrencimizin de velisiyle görüşülerek okula devam etmeleri gerektiği söylenmiş, öğrencinin okula devam etmesi halinde her türlü kolaylığın sağlanacağı, aksi takdirde para cezası uygulamasına gidileceği belirtilmiştir. Veliler bu öğrencilerini okula göndereceklerini söylemişlerdir. Ancak öğrencilerin okula gelmek istemediğini, tüm çabalara rağmen ikna edemediklerini dile getirmişlerdir. Geriye kalan 19 öğrencimizin ise taşındıkları öğrenilmiş olup kendilerine ulaşılamamıştır.

Sonuç olarak; sürekli devamsız olan 38 öğrencimizin okula devamları sağlanmıştır. Kendisine ulaşıp da tüm çabalarımıza rağmen devamını sağlayamadığımız 9 öğrencimizin  okula devamıyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.