Öğrenci Kulüplerin Yapmış Olduğu Etkinlerin Sisteme İşlenmesi

15.12.2019 208

Bakanlığımızca öğrencilerin okul içinde veya dışında sosyal etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine katılımının kayıt altına alınması, belgelendirilmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi için e-Okul Sistemi içerisinde "Sosyal Etkinlik Modülü" oluşturulmuştur. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği dikkate alınarak bilimsel, kültürel, sportif, sanatsal etkinlikler ve toplum hizmeti çalışmaları olmak üzere 5 ana başlık üzerinden tasarlanmıştır. Söz konusu başlıkların altında ise 131 kategori bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin etkinliklere katılım ve temsil düzeyleri de Modül'de belirlenmiştir. Bu sayede etkin izleme ve değerlendirme yapılması için gerekli alt yapı sağlanmıştır.

Öğrenci kulüplerin yapmış olduğu sosyal etkinliklerin mutlaka sisteme işlenmesi gerekmektedir. Etkinliklerin en geç 19/12/2019 tarihine kadar girişlerin tamamlanması konusunda öğretmenlerin gerekli hassasiyetin göstermesi gerekmektedir.

Tüm öğretmenlerimize duyurulur.