Norm Kadro Tespit Çizelgeleri

Norm Kadro Tespit Çizelgeleri

21.11.2019 121

 

Bilindiği üzere;  Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin 1 inci fıkrasında; "Eğitim kurumlarının norm kadro sayılarının bu Yönetmelikte belirlenen norm kadro kriterleri çerçevesinde değişmesi halinde, değişikliğe konu olan eğitim kurumlarının norm kadro sayıları ekim ayında yeniden belirlenir. Bakanlık ihtiyaç duyulan hallerde bu ay dışında da eğitim kurumlarının norm kadro sayılarını yeniden belirleyebilir."  aynı Yönetmeliğin 25 inci  maddesinde: "(1) Eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadroları Bakanlıkça onaylanır.

(2) Bakanlıkça onaylanan ve valiliklere bildirilen norm kadro çizelgeleri, bildirildikleri tarihi takip eden 15 gün içerisinde; il millî eğitim müdürlüklerince ilçe millî eğitim müdürlüklerine, ilçe millî eğitim müdürlüklerince de ilgili eğitim kurumu müdürlüklerine bildirilir." hükümlerine yer verilmiştir.

Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarının 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına ait norm kadro güncelleme iş ve işlemlerine ilişkin gerekli açıklamalar ilgi (b) yazımızla duyurulmuş olup eğitim kurumu müdürlükleri/ilçe/il millî eğitim müdürlüklerinin Norm Kadro Modülüne yaptıkları  veri giriş işlemleri 07-21/10/2019 tarihleri arasında sonuçlandırılmıştır. 

 Bakanlığımızca kontrol işlemleri ise ilgi (a) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde tamamlandıktan sonra ilgi (c) yazı ile eğitim kurumu müdürlüklerin "Kurum Bilgileri, Norm Bilgileri ve Öğrenci Bilgileri" ekranlarına işlenen verilerin bir kez daha inceleyerek verilerde oluşan değişiklikler var ise Bakanlığımıza bildirmesi istenmişti. 

Bu bağlamda, Bakanlığımıza gönderilen geri bildirimler de değerlendirilerek iliniz eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen  norm kadroları  11 Kasım  2019  tarihi itibariyle onaylanmış olup, 

ekte gönderilen Norm Kadro Tespit Çizelgelerinin birer örneklerinin  15 gün içerisinde ilgi (a) Yönetmeliğin 25 inci maddesinin 2 nci fıkrası hükmüne göre eğitim kurumu müdürlüklerine gönderilmesi gerekmektedir.

İlgili müdür yardımcımızın dikkatine!