Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi (Okulların yapması gereken çalışmalar)

27.03.2019 222

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerinin takibi için Okul komisyonu oluşturulması.(1 müdür yardımcısı başkanlığında, 1 rehber öğretmen ve ilkokullarda 1 sınıf öğretmeni, ortaokullarda 1 branş öğretmeni)

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerin titizlikle takibinin yapılabilmesi için Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrenci bilgilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen link´e işlenmesi.

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerinin bilgilerini ilkokulda sınıf öğretmenleri, ortaokullarda sınıf rehber öğretmenleri tarafından girilmesi.(Bilgilerin girilmesinden ilgili öğretmenleri ve okul müdürleri de sorumludur.)

Okuldaki mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerin eğitime devamlarını sağlamak amacıyla ev ziyaretleri yapılması.

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerin okula kazandırılması ile ilgili öğrencilere, öğretmenlere, kurum personeline ve öğrenci velilerine bilgilendirici toplantılar yapılması.

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencilerin göç edişini engelleme adına çalışmalar yapılması.

Okulda mevsimlik iş amacıyla göç eden öğrencilerden, gittiği il/ilçe/köyde e-okul sistemine kaydını yaptırarak okula devamını sağlama adına çalışmalar yapılması.

Mevsimlik gezici tarım işçisi öğrenciler ile ilgili ülke genelinde sağlıklı bir veri tabanının oluşturulması, kamuoyunda yeterli farkındalık çalışmalarının yapılması, hedef kitlenin yapılan yasal düzenlemelerden faydalanmasını sağlayacak olan kurum amirlerinin ve personellerinin bilgi ve hassasiyetlerinin attırılması ve yaptırım mekanizmalarının etkin bir şekilde devreye konulması adına yukarıda söylenen çalışmaları hassasiyetle yapmanızı rica ederim.

Şerafettin TURAN

İl Milli Eğitim Müdürü

Not: Mevsimlik gezici tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimine yönelikyapılan tüm çalışmalar, fotoğraflar, video, tutanaklar ve belgeler okulda oluşturulacak klasörde, bilgisayarda saklanması, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar flashbellek ile ilçe mevsimlik gezici tarım işçisi öğrencileri takip ekibine teslim edilmesi ve 18 Mart 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında İlçe takip ekipleri tarafından toplanan verilerin 7 Haziran 2019 tarihine kadar İl Takip Komisyonu Üyesi Mahmut ÇITIRIK'a teslim edilmesi gerekmektedir.