Merkezi Sınav

26.05.2019 137

 

01 Haziran 2019 tarihinde 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav, 02 Haziran 2019 tarihinde 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11' inci sınıf öğrencilerinin katılacağı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

 

Sınavlara başvuran öğrencilerden;

-Naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren,

-Başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan,

-Ailesi tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin ilçemizde yedek salonlarda sınavlara girebilmeleri için;

http://bit.ly/2019haziranyedek adresindeki bilgileri okul müdürlüğü eksiksiz olarak doldurduktan sonra ilgili veliye onaylı giriş belgelerini teslim ederek müdürlüğümüz Bilgi İşlem birimine yönlendirmesi gerekmektedir.

 

Sınavlara başvuran ve Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından süresi içinde özel eğitim ihtiyacı sisteme işlenmeyen;

                -Hiç görmeyen ya da büyük punto sınav evrakı gibi özel hizmet alması gereken,

                -Evde, hastanede veya cezaevlerinde tutuklu/hükümlü bulunan ve sınava girmesi gereken öğrencilerin durumları 23.05.2019 (Bugün) mesai bitimine kadar müdürlüğümüz ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri şube müdürlüğüne DYS üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.

 

Sınavlara başvuran ve farklı yabancı dil (Fransızca, İtalyanca, Almanca) ya da farklı din mensubu öğrencilerden;

                -Naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren,

                -Başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan,

                -Ailesi tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin durumları 23.05.2019 (Bugün) mesai bitimine kadar müdürlüğümüz ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri şube müdürlüğüne DYS üzerinden bildirilmesi gerekmektedir. 

 

Kaynak: Eyyübiye İlçe MEM