"Kitaplar Sizden Okumak Bizden" Proje Uygulaması

Türk Milli Eğitimi'nin genel amaçları doğrultusunda; resmî ve özel anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve ortaöğretim okullarında okuma ortamlarını zenginleştirmek, nitelikli kitaba erişimi sağlayarak öğretmen-veli-eğitim yöneticisi iş birliği ile çok yönlü bir şekilde öğrencilerin okuma yazma edinimine katkı sunmak; okuyan-yazan öğrenci sayısını ve okulların yazılı eserlerini artırmak, böylece bir yaşam becerisi olan okumanın toplum kültürü düzeyinde yapılanmasına ve okuma ediniminin sürdürülebilir bir alışkanlık haline gelmesine olanak sunmak ve bu kapsamda bir milyon kitaba ulaşmak amacı ile "Kitaplar Sizden Okumak Bizden" projesi uygulamaya geçmiştir.

Öğretmenlerimizin bu konuda öğrencilerde kitap okuma alışkanlığı kazandırmaları önem arz etmektedir.

Tüm öğretmenlerimize duyurulur.

15.04.2021 74