İshalli Hastalıklardan Korunma

İshalli Hastalıklardan Korunma

12.03.2018 285

Yaz aylarında, sıcakta mikropların daha kolay çoğalmaları, havuz ve denizlerden mikrop bulaşma riskinin artması, uygun ortamlarda saklanamayan gıdalarda bakterilerin artması gibi sebepler ishal vakalarının artmasına sebep oluyor.

İshallerde en çok sıkıntı yaratan durum aşırı sıvı ve elektrolit (sodyum,potasyum) kaybı oluyor. Bu nedenle ishal tedavisinde sıvı tüketimi ve beslenme büyük önem taşıyor.

İshalden korunma yöntemleri:

·         Musluk suları ve kaynağı bilinmeyen suları tüketmeyin.

·         İçine buz konulmuş suların ishal kaynağı olabileceğini unutmayın.

·         Çiğ meyve ve sebzeleri iyice yıkamadan tüketmeyin.

·         Gıdaları buzdolabı dışında uzun süre bekletmeyin.

·         Kişisel hijyene önem verin ve sık sık ellerinizi yıkayın.

·         İshalli kişilerle aynı tuvaletleri kullanmamaya dikkat edin.

Öğrencilerimize gerekli uyarı ve bilgilendirme yapıldı.