İSG Destek Elemanları Eğitimleri ve Modül Güncellenmesi

09.10.2018 313

   Destek elemanı; asli görevinin yanında iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda özel olarak görevlendirilmiş uygun donanım ve yeterli eğitime sahip kişiler (Acil Durum Ekip Üyeleri) olarak tanımlanmaktadır.

Bakanlığımız İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri; merkez ve taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kurumlarımızda ilgi (a) kanun ve ilgi (b) genelge doğrultusunda yürütülmektedir. İlgi (b) genelge ve ilgi  (c),(d) yönetmeliklerde belirtildiği üzere okul/kurumlarımızda "Destek Elemanlarının" tespit edilip eğitimlerinin tamamlanması gerekmektedir.       

 Çalışan sayılarının tespitinde okul/kurumda fiilen görev yapanlar dikkate alınmalı, görevlendirme ile çalışanlar da 6 aydan fazla fiilen görev yaptığı kurumun çalışan sayısına dahil edilmelidir.

Okul/Kurumlarımızın Destek elemanlarının (Acil Durum Ekipleri) Mebbis İSGB Modülünde isimlerin güncel olmaması ve eksik-fazla çalışan girişi yapılmış olmasından dolayı; Modül, verimli kullanılamamaktadır. Yazımız Ek´inde gönderilen "Destek Elemanı (Acil Durum Ekipleri) Sayısı Belirleme Rehberi" incelenerek, ihtiyacınız olan yeterli sayıda çalışanın Modüle girilmesi gerekmektedir.

Kaynak: Eyyübiye İlçe MEM