GELECEĞİN BAŞARILI BİLİM ADAMLARI, BUGÜNÜN ÇOCUKLARI

25.04.2019 90

Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen ‘TÜBiTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Viranşehir 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; Muhammet Enes Alakuş, Salih Turgut ve danışman öğretmenleri Yasin Zencir tarafından oluşturulan ve Yazılım kategorisinde değerlendirilen "Güneş Enerjili Otomatik Bitki Sulama ve Koruma" adlı proje Şanlıurfa´ya Türkiye 2.´liği getirdi.

Şanlıurfa genelinde gerçekleştirilen elemeler sonucu 1. seçilen "Güneş Enerjili Otomatik Bitki Sulama ve Koruma" projesi, Malatya´da gerçekleştirilen bölge elemeleri sonucunda 1. gelerek Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan bir üst elemelere katılmaya hak kazandı.

Elazığ´da düzenlenen ‘TÜBİTAK-BİDEB Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda Türkiye elemelerinde Şanlıurfa´yı temsilen katılan Viranşehir 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yazılım kategorisinde Türkiye 2.´liği elde ederek Şanlıurfa´ya büyük bir gurur yaşattı.