Entegre Çevre Bilgi Sistemi

26.03.2019 160

İlgili Yönetmelikte, ´´Kullanılan malzemeye ve oluştuğu kaynağa bakılmaksızın, ambalaj atıkları, çevre kirliliğinin azaltılması, düzenli depolama tesislerinden azami seviyede istifade edilmesi ve ekonomiye katkı sağlanması amacıyla oluştukları yerlerde diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmek zorundadır.´´ ifadesine yer verilmektedir. ilgili Yönetmeliğin 13. maddesinin 1. fıkrasında, ´´Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj yönetim planına uygun olarak, ayrı biriktirmek ve belediyelerce belirlenen şekilde belediyenin toplama sistemine veya atık getirme merkezlerine vermekle yükümlüdür.´´ şeklinde ifade edilmektedir. Ayrıca bir yazışmaya gerek kalmaksızın  atıkların kaynağında ayrıştırılması gerektiği belirtilmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "Entegre Çevre Bilgi Sistemi Modülü (EÇBS)" oluşturulmuş olup, halen kayıtlı olmayan kurumların ivedilikle bu modül sistemine kayıt olması gerekmektedir. Bu kapsamda; Okul/Kurumlarda atıkların toplanması ve gerekli ekipmanların temin edilerek "Sıfır Atık Projesi" ile çevre konularındaki çalışmaların aksamaması için temsilci görevlendirilerek (her okul/kurumda süreci takip, izleme ve yönlendirme yapacak yeterlilikte Öğretmen); temsilcinin kişisel E-devlet girişinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığının " Entegre Çevre Bilgi Sistemi"ne kurum adına kayıt yapmasının sağlanması gerekmektedir.

İlgili müdür yardımcımıza duyurulur.