EBA Web Sitesi Kullanım

EBA Web Sitesi Kullanım

03.12.2019 201

Eğitimde FATİH Projesinin en önemli bileşeni olan ve  2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), bünyesinde bulunan içerikler bakımından dünyanın  en büyük çevrim içi eğitim portali haline  gelmiştir. Zaman ve mekandan bağımsız öğrenme ve öğretme, öğrenciler için kişiselleştirilmiş içerikler, öğretmenler için mesleki bilgi ve beceri ile   içerik üretme ortamlarını oluşturması EBA portalını diğer öğrenme ortamlarından farklı  kılan başlıklardandır.

EBA portalında bulunan içeriklerin öğretmenler ve öğrenciler tarafından etkin ve verimli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla Bakanlığımız ve GSM Operatörleri   Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone işbirliği ile "Türkiye´nin Operatörlerinden Türkiye´nin Eğitim İçeriklerine Erişim Desteği İş Birliği Protokolü" imzalanmıştır. Bu kapsamda 07.05.2019 tarihi itibariyle mobil internet bağlantısını kullanan EBA kullanıcıları EBA içeriklerine her ay 3 GB'a kadar ücretsiz erişim sağlayabileceklerdir.


Mobil internet kullanımı ile ilgili yer alan bilgi içerikli resmin tüm sınıflarda panolara asılması ve öğrencilerin haberdar edilmesi gerekmektedir.


Tüm öğremenlerimize duyurulur.