Daimi ve Geçici İşçi Puantajları

Daimi ve Geçici İşçi Puantajları

03.12.2019 858

Bakanlığımız ile Koop-iş sendikası arasında imzalanan sözleşmenin 20.maddesinde 'İşçinin çalışma süresinin tevsik edecek belge imza veya puantaj cetvelidir. İşçi kendisine ait cetveli her ay usulüne göre imzalamak zorundadır' denilmektedir.

Bu maddeye göre; İl Müdürlüğümüz kadrosunda olup, İlçe ve Okul Müdürlüklerimizde görev yapan Sürekli ve Geçici(696 KHK) işçi statüsünde çalışan personellerimiz puantaja tabi çalışmak zorunda olduklarından İl Müdürlüğümüzce iki ayrı puantaj çizelgesi hazırlanmıştır.

Yine aynı sözleşmede, 'Bakanlık tarafından yerine getirilmesi gereken görevlerden olan kurs, eğitim ve sınav faaliyetleri nedeniyle çalışma yapılması gereken durumlara münhasır olmak kaydıyla Cumartesi günü işçiler çalıştırılabilir' denilmiştir.

Bunun yanısıra, üç öğün yemek verilen yatılı (pansiyonlu) eğitim kurumlarına münhasır olmak kaydıyla; bu iş yerlerinde tüm çalışma sistemlerinin uygulanmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı işçilerin dinlenme günlerinde kaloriferci ve aşçı olarak çalışanlardan her bir meslekten bir işçi ile sınırlı olmak kaydıyla, işçi sayısının fazla olması halinde dönüşümlü olarak, işveren tarafından o gün göreve çağrılan; mesleği icra edebileceğine dair ehliyet ve belgeye sahip aşçı (yardımcısı) ve kaloriferci işçiye, fiilen kalorifer yaktıkları ve yemek pişirdikleri günler için ödeme yapılır.

Bu bağlamda İl Müdürlüğümüz kadrosunda olup, görevlendirme ile İlçe ve Okul Müdürlüklerinde çalışan işçilerimizin tamamı puantaja tabi olup, Sürekli ve Geçici İşçiler için ayrı ayrı puantaj hazırlanacaktır. Hazırlanan puantajlar işçi ve ilgili amirleri tarafından imzalanarak, İlçe Müdürlüklerimizde görevli memura teslim edilecektir. İlçe Müdürlüklerimizde toplanan bu puantajlar her ayın en geç beşinde(5) toplu olarak İl Müdürlüğümüz Destek Hizmetleri/İşçi Tahakkuk Birimine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Bu konudaki tüm sorumluluk puantajı hazırlayan idareciye aittir.

 Zamanında gelmeyen puantajlar maaşların ödemesinde aksaklığa neden olacağından ilgililer hakkında idari işlem yapılacaktır.

İlgili müdür yardımcımızın dikkatine.