Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci

Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci

24.10.2018 250

2018 Eylül atamasıyla okulumuzda göreve başlayan öğretmenlerimiz, "Okul İçi Gözlem ve Uygulamalar"  kapsamında aday yetiştirme süreci çalışmalarını sürdürmektedir. 

Bu Süreçte:

1.   Aday öğretmen, öğretmenler kurulu, zümre öğretmenler kurulu, şube öğretmenler kurulu, rehberlik hizmetleri yürütme kurulu, öğrenci davranışlarını izleme kurulu, disiplin kurulu, okul aile birliği toplantısı, anma ve kutlama komisyonu, sosyal etkinlik ve kulüp çalışmaları, satın alma, muayene ve teslim alma komisyonu, servis denetimi, kantin denetimi, yetiştirme kursları gibi okuldaki bütün kurul ve komisyonları izler.

2.   Okul yerleşkesinde yer alan bütün birim ve bölümleri tanır ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olur (Pansiyonu olmayan okullarda görev yapan aday öğretmenler en az 1 gün pansiyonlu bir okulda gözlem yaparlar).

4.    Okul içi birimlerdeki toplantılarda aktif görev alır.

5.    Okul gelişimiyle ilgili saha çalışması yapar ve önerilerini de kapsayan rapor hazırlar.

6.    Anma, kutlama, sosyal etkinlik, gezi vb. çalışmalarda görev alır.

7.    Dönem sonu iş ve işlemlerinde aktif olarak görev alır.

çalışmalarını yürütürler.

Okul içi gözlem ve uygulamaları değerlendirmek üzere aynı ilçede veya eğitim bölgesinde görev yapan aday öğretmenler komisyon çalışması ile bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşırlar. Bu komisyonlara danışman öğretmenler sırasıyla başkanlık eder.

Bu süreçte haftada 4 (dört) saat okul içi gözlem ve uygulama yapılacaktır.

Öğretmenlerimize bu süreçte başarılar dileriz.

 

24-10-2018