2019 OCAK-ŞUBAT AYI BAŞLANGIÇLI İNGİLİZCE YURT DIŞI DİL KURSLARI DUYURUSU

03.11.2018 207

Ocak-Şubat 2019 dönemi İngilizce Yurt Dışı Dil Kursları için aşağıdaki takvim doğrultusunda başvurular alınacaktır. Bu tercih sürecine 2016 ve 2017 YLSY dönemi öğrencilerinden İngilizce ve Almanca dillerinde öğrenim görecek öğrenciler başvurabilecektir.

- Bu duyuruyla birlikte TOEFL ve PTE sınavlarına ait puan şartları güncellenmiş olup yürürlüğe girecektir. Ayrıntılar duyuru sonundaki tabloda görülebilir.

-İngiltere'de öğrenim görmek üzere senet düzenlemiş olan bursiyerlerin dil puanı yüklemesine veya ülke seçimi yapmasına gerek yoktur. İlgililerin, kabullerini Pre-sessional kabulleriyle birlikte tek PDF belgesi halinde "Yüksek Lisans veya Doktora Hazırlık" kabulü olarak yüklemeleri gerekmektedir.

-Bir sonraki yurt dışı dil kursları duyurusunun Mart 2019'da sona erecek olan 2017 YLSY Yurt İçi Dil Kursları sonrasında yapılması planlanmaktadır. Bu dönemde yapılacak duyuru 2016 YLSY dönemi öğrencileri için son yurt dışı dil kursu çıkış hakkı olacaktır.

Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Kaynak: http://yyegm.meb.gov.tr/www/2019ocaksubatayibaslangicliingilizceyurtdisidilkurslariduyurusu/icerik/344