15  TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANILDI

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ RAHMET VE MİNNETLE ANILDI

22.09.2016 331

"Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunulmuştur."

Okulumuzda yapılan çeşitli etkinlikler ile 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri rahmetle anılmış olup milletimizin kahramanlık öyküsünün tüm öğrencilerimize aşılanması sağlanmıştır.

Öğrenci ve velilerimize; "Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellendiği, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazandığı, Türk milletinin, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçtiği çeşitli etkinlikler anlatılmıştır.

Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anmanın, hatırlamanın ve hatırlanmalarını sağlamanın millî ve insani sorumluluk olduğu, bu anlamda milletin kahramanlık öyküsünün bilinmesi, anlatılması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğine işaret edilmiştir.

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu  sinevizyon gösterileri ve Eğitim Bilişim Ağı´nda (EBA) yayımlanan videolar öğrenci ve velilere izlettirildi"

Okul girişlerinde veli ve ziyaretçilerin görebileceği yerlerde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma köşelerinin oluşturuldu.

Anma programının gerçekleşmesi ve panoların düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor,15  Temmuz demokrasi şehitlerini rahmetle anıyoruz.

Rabbim milletimize bir daha böyle acılar ve hainlikler yaşatmasın.Ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun.